Rekreanti nie sú príliš spokojní so službami na Domaši

07.08.2005 Celý región

Domaša 7. augusta (TASR) - Ani 200 miliónov korún, ktoré v minulom roku investovali do čističiek odpadových vôd, niektorých parkovísk a prístupových ciest, n...
Domaša 7. augusta (TASR) - Ani 200 miliónov korún, ktoré v minulom roku investovali do čističiek odpadových vôd, niektorých parkovísk a prístupových ciest, nevylepšilo príliš imidž stredísk v rekreačnej oblasti Domaša. Takto to chápu dovolenkujúci, ktorí nie sú so službami veľmi spokojní.

Podľa návštevníkov v jednotlivých strediskách chýbajú slušné sociálne zariadenia, pulzujúci život, priestory pre malé deti, kde by sa mohli hrať a ďalšie. \"Nie sme spokojní so službami na Domaši, v porovnaní so Šíravou je to o ničom. Chýbajú tu atrakcie, aby sa ľudia mohli zabaviť a hlavne aby si Domaša udržala ľudí. Nedajú sa tu požičať prakticky ani bicykle, ani lode a vôbec tu chýba dačo pre deti\", uviedol dnes pre TASR otec troch detí z Prešova, ktorý navštívil stredisko Eva.
Nespokojnosť vyjadrujú rekreanti aj v súvislosti so sociálnymi službami. Aj keď sa ich prevádzkovatelia snažia udržať v čistote, ako tvrdia, staré zostane vždy starým. \"Hlavne sú tie záchody, sprchy, tie sú strašné, bordel v noci a nikto sa o to nestará. Sú tu také niektoré zákutia, ktoré by boli krásne, kedy sa o to staralo, lenže neviem, nemá kto asi, \" doplnili dve mladé východniarky na Valkove.
\"Ja si myslím, že tak štyri- päť rokov to potrvá a Domaša bude vyzerať tak, ako si my predstavujeme a myslíme, \" povedal Miroslav Fečko zo Združenia Veľká Domaša. Dodal, že o problémoch so sociálnymi zariadeniami vedia. Toalety európskeho štandardu na pláži na Valkove a v kempe na Tišave pribudnú. Sú súčasťou projektu, ktorý už je na VÚC v Prešove. \"Takže na budúci rok verím, že o tomto probléme už nebudeme rozprávať. Viem, že sú rezervy v službách, postupne ich budeme odstraňovať, \" konštatoval Fečko. Doplnil, že ďalších 200 miliónov chcú získať na dobudovanie infraštruktúry v budúcom roku.
 

Vyberte región

mark